Kulturminnelagets vårmøte 3. mars:
Skøytesport og gammeldans
Sist oppdatert: 
«De odalske sletskøiter» nærmest revolusjonerte skøytesporten på slutten av 1800-tallet.
 

Vi har gleden av å invitere til kulturminnelagets vårmøte i Sanitetens Hus i Garvik tirsdag 3. mars klokka 18.30. Vi har både skøytesport og gammaldans på programmet.  

SKØYTESPORTENS HISTORIE – FRA AKERSVIKA TIL ÜRÜMQI
En av Norges fremste kjennere av vår nasjonalsport, Arild Gjerde, kåserer. Han tar for seg sportens utvikling fra de første løpene på Akersvika i Kristiania og fram til nåtidas innendørshaller. Gunnar Nygård presenterer noen av Odalens lokale skøytehelter fra 1870 og fram til i dag.

«RISTER’N» – OGSÅ ET KULTURMINNE
Danseglade og spreke nordodølinger har gjennom mange tiår svingt seg til «Rister’n»; en ekstra rask polka. Både Nell J. Gravlie (bildet) og Arne Knapperholen har komponert «ristere». Bente og Bjørn Morten Jernberg viser oss dansen. Gamlekæræ spiller, og Nell Gravlies barnebarn, Stig Gravlie, introduserer oppvisningen. Møtet er gratis og åpent for alle, og vi spanderer kaffe og kringle i pausa.

ÅRSMØTE
Tradisjonen tro blir det også overrekkelse av gavemidler fra overskuddet til «Jul i Nord-Odal». Kvelden avsluttes med årsmøte for kulturminnelagets medlemmer. Vanlige årsmøtesaker. Forslag som ønskes behandlet må være styret i hende senest tirsdag 25. februar.

VEL MØTT!

SE PLAKAT