Sist oppdatert: 
Nostalgiske odalstoner

Arne Knapperholen har gjennom flere årtier vært en sentral person i bygdas musikkliv; både som komponist og utøvende musiker. Han har, gjerne sammen med spilleglade kollegaer, skapt glede og god stemning på utallige opptredener både i Odalen og utabygds.

I de seinere åra har han og de øvrige Gamlekæræ ikke minst vært trofaste humørspredere ved tilstelninger på sjukehjemmet. Har han også i en årrekke vært primus motor  for gammeldansfester der inntekten har gått nettopp til sjukehjemmet og beboerne der.

I 2019 ga Arne ut en CD med 19 komposisjoner av Nell Gravlie og Oddbjørn Myrholen i tillegg til mange av sine egne. Nå følger han opp med et notehefte med de samme melodiene samt tre nye komposisjoner.

Arne brenner for lokal kultur og har latt kulturminnelaget få inntektene av salget av både CDer og notehefter.

– Det at Arne gir en slik gave til kulturminnelaget, er helt fantastisk. Arne Knapperholen er en av de store kulturpersonlighetene i bygda, og har gjort utrolig mye for å bevare, formidle og utvikle tradisjonsmusikk fra Nord-Odal. Vi er svært takknemlige for denne flotte gaven, sier leder i kulturminnelaget, Asgeir Østli.

CD og notehefte selges hos Marihøna på Sand for kr 200. Betal gjerne gjerne med VIPPS 137046. Vi kan også sende i posten, men porto  kommer da i tillegg. Bestill på epost: post@kulturminnelaget.no.

I 2010 fikk Arne kulturminnelagets dialektpris,
«Kav odøling»:
LES MER HER