Jul i Nord-Odal 2016 er i salg


Redaksjonen samlet: F.v. Asgeir Østli, Gunnar Nygård, Steinar Bjørnstad, Bengt Ringvold, Ola Erik Tangen, Hans Ludvig Fredheim, Ingegerd Tronbøl og Bjørn O. Andersen.
(Foto: Øyvind Krogsrud)

Jul i Nord-Odal er i rute også i år! Nå lanseres den 27. utgaven av det populære tidsskriftet. Redaksjonen presenterer et svært variert innhold; med dikt, noveller, aktuelle intervjuer og lokalhistoriske artikler.– Vi er i år spesielt glade for å kunne presentere to unge bidragsytere. Victoria Nor og Sarah Mellemløkken Haugen har skrevet hver sin novelle. Vi håper at flere av bygdas ungdommer setter seg ved tastaturet og lar skrivelyst og fantasi utfolde seg, sier Gunnar Nygård på vegne av redaksjonen.

Fra innholdsfortegnelsen, med hele 26 bidrag, trekker Nygård ellers fram Øyvind Krogsruds artikkel om Leif Saugnes. Den nå 90 år gamle størjebygdingen trosset lese- og skrivevansker i ungdommen og havnet etter hvert i hovedstaden hvor han gjorde stor suksess som kjøpmann. Han er fortsatt en svært aktiv person. Hans Otto Glomsås har bidratt med en artikkel i forbindelse med Odal Sparebanks 140-årsjubileum i 2017, og han har også skrevet om nordodølinger i Seattle, USA. Øvrige eksterne forfattere i årets utgave er Halvor Haukerud, Ole Kristian Såheim og Edel Rudshaug Sæther.

Marit Nybakk er inne i sitt siste stortingsår. Hun portretteres etter over 30 år som folkets representant på Løvebakken. Ingegerd Tronbøl fortsetter sin serie med fløterhistorie, denne gang om Mørkå-vassdraget. Marit Nybakk er inne i sitt siste stortingsår. Hun portretteres etter over 30 år som folkets representant på Løvebakken. Ingegerd Tronbøl fortsetter sin serie med fløterhistorie, denne gang om Mørkå-vassdraget. Jon Utheim har tradisjonen tro hatt ansvaret for forside-illustrasjonen, mens Rune Nor har bidratt med tegninger.Redaksjonen synes også det er artig å kunne omtale en katalog over registrerte biler i Glåmdal i 1962. Ut fra denne har Asgeir Østli laget en oversikt over alle biler som var eid av nordodølinger dette året. Denne oversikten, sammen med bilder av noen av bilene, finner du HER!

Jon Utheim har tradisjonen tro hatt ansvaret for forside-illustrasjonen, mens Rune Nor har bidratt med tegninger.

Årets redaksjon har foruten Gunnar Nygård bestått av Ola Erik Tangen, Hans Ludvig Fredheim, Bengt Ringvold, Ingegerd Tronbøl, Bjørn O. Andersen, Asgeir Østli og Steinar Bjørnstad. De benytter anledningen til å takke alle annonsørene for uvurderlig støtte. Inntektene av salget går som i alle tidligere år til idretts- og kulturminnearbeid i Nord-Odal.

Heftet koster 100 kroner og er i salg fra mandag 29. november i de faste utsalgsstedene i Nord-Odal. I Sør-Odal er heftet å få kjøpt i Odal Sparebank og Notabene bokhandel i Parken på Skarnes. Utabygdsboende kan bestille både Jul i Nortd-Odal og kulturminnelagets bøker på våre nettsider: KLIKK HER!   
Innholdsfortegnelse 2016
 
 HER finner du en oversikt over alle utgaver av Jul i Nord-Odal