Jul i Nord-Odal 2017 er i salg
 
For 28. året på rad kommer Jul i Nord-Odal i salg når adventstiden begynner. Redaksjonen presenterer i år den mest innholdsrike utgaven hittil, med 36 bidrag fordelt på 132 sider. Som vanlig inneholder heftet lokalhistoriske artikler, dikt, noveller og intervjuer.

«Det er mer mellom himmel og jord enn de fleste andre steder». Dette sitatet er hentet fra humoristen og satirikeren Fredrik Stabels faste spalte i Dagbladet for mer enn en mannsalder siden. Stabel har selvsagt rett; det vi også kaller makrokosmos – universet – rommer det aller meste. Det kan vi også si om mikrokosmos, som gjerne brukes om mennesket og dets innerste mysterier. Årets «Jul i Nord-Odal» speiler ikke bare det store verdensrommet, men også dype menneskelige tanker og følelser i tillegg til skildringer av mer hverdagslige hendelser før og nå.
 
Redaksjonen er spesielt glad for å kunne presentere både svært unge og godt voksne skribenter. De formidler flere virkeligheter; flere tidsbilder og flere tolkninger av så vel nåtid som fortid. Historien er i kontinuerlig forandring etter hvert som årene går. Derfor er det viktig å skrive, lese og ikke minst reflektere over hvordan historie, tradisjon og virkelighet oppfattes og tolkes i ulike aldersgrupper. Våre etterkommeres historie er annerledes enn vår, slik vår historie er annerledes enn våre forfedres.
 
Observante lesere vil registrere at vårt faste innslag «Tilbakeblikk på året vi har lagt bak oss» er mer omfangsrikt enn tidligere. Det skyldes det enkle og gledelige faktum at det i 2017 har vært en større aktivitet enn noensinne både i næringslivet, i kommunen og ikke minst i frivillige lag og foreninger i bygda vår. Dette prøver vi å fange opp. Spalten fungerer som et årlig supplement til kulturminnelagets bok «Der er en bygd ...».
 
Jon Utheim har tradisjonen tro hatt ansvaret for forsiden, mens Rune Nor har bidratt med andre illustrasjoner.

Redaksjonen takker alle bidragsytere, annonsører (svært mange av dem har vært helt siden starten i 1990) og ikke minst alle våre lesere som spanderer en hundrelapp på heftet vårt. Dere er alle viktige støttespillere for det mangfoldige kultur- og idrettslivet i Nord-Odal.

Inntektene av salget går som i alle tidligere år til idretts- og kulturminnearbeid i Nord-Odal.

Heftet koster 100 kroner og er i salg fra fredag 1. desember på de faste utsalgsstedene i Nord-Odal. Fra mandag 4. desember er heftet også å få kjøpt i Odal Sparebank og Notabene bokhandel i Parken kjøpesenter på Skarnes.
   
Seks av medlemmene av redaksjonen. Foran f.v. Asgeir Østli, Bjørn O. Andersen og Ola Erik Tangen. Bak f.v.: Steinar Børnstad, Gunnar Nygård og Hans Ludvig Fredheim. Ingegerd Tronbøl, May Britt Rovelstad, Bengt Ringvold var ikke til stede. Roar Jonsrud, som tok bildet, er også med i redaksjonen.
 
Innholdsfortegnelse 2017
 
HER finner du en oversikt over alle utgaver av Jul i Nord-Odal