HJEM
OM OSS
PROSJEKTER
VEDTEKTER
BOKBESTILLING
BLI MEDLEM
LINKER
KONTAKT OSS

STØTT OSS VED HJELP AV GRASROTANDELEN

 

 

 

 

 


Musikkredaksjonen består av f.v. Arne Knapperholen, Siri Føsker og Jan Petter Haugen.

Mange prosjekter i gang!

Nordre Odalen Kulturminnelag er i gang med tre større prosjekter, med henholdsvis sætre og sæterliv, muntre historier og musikk som stikkord.

Til jul i 2009 håper kulturminnelaget å kunne gi utgi boka «Sætre og sæterliv i Nord-Odal».

– Tanken dukket opp etter at Solør-Odal Forsøksring ved Knut Ola Storbråten gjennomførte et registreringsprosjekt av sætermiljøet i Odalen for et par år siden. 79 sætre ble registrert i Nord-Odal, men vi vet det fortsatt er noen uregistrerte, sier sekretær i kulturminnelaget, Ingegerd Tronbøl.

Boka vil bli todelt. Første del vil omhandle sæterhistorie og sæterliv, mens andre del tar for seg ei og ei sæter med bilder, informasjon og kart.

– Vi har en del bilder og noe informasjon, men vi oppfordrer alle nordodølinger som har noe å bidra med, om å ta kontakt med oss. Kanskje det er nettopp «di» sæter vi mangler noe om! Det kan være om husa, budeier, sætervegen, historier (både morsomme og tragiske), om sæterleik og alt mulig annet. Du/dere kan ta kontakt med en av oss i redaksjonen, og vi håper på god respons, sier Ingegerd.

Foruten Ingegerd Tronbøl består redaksjonen av Gunnar Nygård, Knut Ola Storbråten, Hans Fredrik Haug, Ola Erik Tangen, Marius Skogstad, Hans Haagenrud og Øyvind Krogsrud.

«Muntre historier fra Nord-Odal» er den andre boka vi har i tankene. Her blir det gamle og nye historier fra bygda vår, og vi planlegger også å ha illustrasjoner i boka. Noen historier er allerede skrevet ned, men alle de andre – som dere nordodølinger kjenner best til – må vi også ha med! Denne boka har vi ikke satt noen tidsfrist for. Her er vi avhengig av respons fra dere nordodølinger, sier lagets leder, Gunnar Nygård.

Har du ei god historie eller to? Ta kontakt med redaksjonen: Åge Finsrud, Steinar Bjørnstad, Bengt Ringvold, Ola Erik Tangen, Gunnar Nygård eller Hans Haagenrud

«Musikk fra Nord-Odal» er stikkordet for det tredje prosjektet som nå er igangsatt. Målet er få en oversikt over alle utgivelser på plate, kassett eller CD av eller med nordodølinger, samt å samle inn og arkivere disse på biblioteket. Også noter og informasjon om komposisjoner og komponister er av interesse. Musikkredaksjonen består av Siri Føsker, Jan Petter Haugen og Arne Knapperholen.

Onsdag 18. juni inviterer laget alle interesserte til kulturminnevandring i området ved Tennungen. Les mer her!
 
Utover dette er kulturminnelaget fortsatt interessert i gamle bilder, artikler og annet stoff fra bygda. Laget, som har «Ta vare på røttene» som motto, har nå 90 medlemmer, men styret ser gjerne at flere støtter arbeidet ved å tegne medlemskap.