Festkonsert og og markering av plateutgivelse fredag 1. mars:
Hyllest til Henry Haagenrud i Milepelen

En dobbelt-CD med tittelen «Henry Haagenrud – Innspillinger fra 1952 til 2002» skal slippes på markedet 1. mars. Dette markeres med en konsert i Milepelen kulturhus kl. 19.00 samme kveld, og konserten har naturlig nok fått tittelen «Hyllest til Henry Haagenrud». Håvard Svendsrud vil spille komposisjoner av Henry Haagenrud og annet trekkspillstoff som Haagenrud hadde på sitt repertoar.

Henry Haagenrud (1925-2012) fra Knapper i Nord-Odal er blant de fremste trekkspillkunstnere i norgeshistorien. Hans karriere var lang og omfattende, blant annet medvirket han i hundrevis av programmer i NRK helt fra 1937 til 2002. Haagenrud hadde et stort publikum gjennom hele livet, og opplevde å bli en levende legende. Han har fremdeles en stor skare som beundrer hans musikk både i Norge og Sverige, ikke minst «hjemme» i Nord-Odal.

Plateselskapet Aksent v/ Håvard Svendsrud gir denne våren ut en dobbelt-CD med opptak med Henry Haagenrud. Utgivelsen inneholder innspillinger fra 1952 til 2002, og viser både kvaliteten og bredden Henry Haagenrud hadde som utøvende kunstner. Plateutgivelsen skjer i tett samarbeid med Nord-Odal bibliotek og Nordre Odalen Kulturminnelag.

I tillegg til Henry er Haagenrudfamilien en særdeles evnerik slekt på musikkens område. Hans far Alfred Haagenrud var en dyktig utøver på trekkspill, og en spillemann det den dag i dag går gjetord om i odalsbygdene. Henrys to barn, Anita og Per Gisle, er begge yrkesmusikere henholdsvis på klaver og fiolin. På konserten på Milepelen vil Henry Haagenruds barnebarn medvirke; Emilie Haagenrud på fiolin og Ole Christian Haagenrud på klaver. De er begge musikere på et høyt nivå, med omfattende karrierer både nasjonalt og internasjonalt. De vil ha en egen avdeling med et klassisk program. De har tidligere vært å høre i Odalen, på konserten «I bestefars ånd» i 2016.

Konserten er startskuddet for Lysukene i Odal; to kulturuker som omfatter både Sør- og Nord-Odal.

Arrangør er Nord-Odal kommune i samarbeid med plateselskapet Aksent. Odal Sparebank, Nordre Odalen Kulturminnelag og Odalstunet har gitt økonomisk støtte til CD-utgivelsen.

Billetter (kr. 150) fås kjøpt ved inngangen eller på TicketCo på internett.

Henry Haagenrud CD-omslag
Omslag på dobbelt-CD'en.
Håvard Svendsrud
Trekkspiller og musikkhistoriker Håvard Svendsrud står bak CD-utgivelsen og digitaliseringen av Henry Haagenruds innspillinger.
Emilie Haagenrud
Emilie Haagenrud.
Ole Christian Haagenrud
Ole Christian Haagenrud.